iPOD PRODUCTEN

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Auto
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers

APPLE iPOD

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Car Audio
iPod Extra
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers
iPod Voedingen

iPOD PORTALS

Nederland
iPodreparatie.nl
iPod.paginamarkt.nl
iPodparty.nl
iPod.startkabel.nl
iPod.pagina.nl
iPod.coolbegin.com
iPod.jouwsites.nl
iPod.boogolinks.nl
iPodrepair.nl
mp3.rubrieken.com

Around the World
iPodlinux.org/
iPodlinks.com
iPodDeal.com
iLounge.com
iPodHacks.com
iPoditude.com
iPod-fun.de
iPodfanatic.com
euPodo.com.br
iPod.se
iPodstyle.se
iPod.it
iPodmania.it
iPodnoticias.com
iPodstudio.com
iPod.cc
thisiPod.com

ADVERTENTIES

iPOD SOFTWARE

Senuti iPod ripper
Linux op iPod
youPod
PodWorks
iPodderX
ZappTek
File Juicer
iPod Organizer
CopyPad 7.61
Canto Pod 2.0
iPod2PC
BiblePlayer
Anapod Explorer
iPod Battery
ephPod 2
Pod Player 1.3.5

ACTUEEL

Apple showt nieuwe iPod Nano en Touch en updates voor iTunes en iPhone

2008-09-09

Op het Let's Rock-evenement te San Francisco heeft Steve Jobs twee vernieuwde iPods getoond, de Touch en de ultradunne Nano, met enkele features van de Touch en de iPhone. Ook werden iTunes 8 en een iPhone-firmware-update aangekondigd.

De nieuwe iPod Nano is de dunste iPod tot dusver, en moet dankzij de ronde hoeken gemakkelijker in de hand liggen. Het aluminium apparaat krijgt een verbeterde gebruikersinterface en leent de accelerometer-technologie van de iPod Touch en de iPhone, wat betekent dat het afbeeldingen in landschapmodus toont wanneer het apparaatje wordt gekanteld, en voor muziek in shufflemode springt als de Nano wordt geschud. Ook is Apples nieuwe Genius-technologie aan boord om automatisch playlists te bakken. Apple claimt een batterijduur van 24 uur voor muziek en 4 uur voor video. De mediaspeler, die van milieuvriendelijke materialen zou zijn gemaakt, is in negen kleuren beschikbaar waaronder felblauw, groen, oranje, paars en roze. Het kleinood wordt met vernieuwde oordoppen met afspeelbediening in de kabel geleverd, maar er zijn voor een meerprijs van 79 euro ook van woofer en tweeter voorziene doppen beschikbaar. De 8GB-uitvoering kost 139 euro, voor de dubbele hoeveelheid opslag moet 189 euro worden betaald.

iPod Nano: Nano-Chromatic

Ook de iPod Touch heeft enkele veranderingen ondergaan. De nieuwe Touch is eveneens dunner dan zijn voorganger en heeft , net als de iPhone 3G, een slanker uiterlijk met gebogen randen. Het apparaat heeft een roestvrijstalen behuizing, een ingebouwde luidspreker en volumeknoppen meegekregen. Verder is de vernieuwde iPod Touch van een Nike+-ontvanger voorzien die contact kan maken met schoeisel van dit sportmerk voor workout-hulp. De Touch-batterij moet 36 uur muziekplezier en 6 uur video kunnen leveren. Onveranderd is de aanwezigheid van de accelerometer-technologie, en ook de opslagcapaciteit is niet verruimd: de maximale ruimte blijft 32GB, waarvoor 379 euro moet worden neergeteld. De versie met 16GB gaat voor 279 euro over de toonbank en voor de helft daarvan is de koper 219 euro kwijt.

iPod Touch met games

Verder heeft Apple nieuwe features voor iTunes aangekondigd, zoals het al genoemde Genius. Deze playlisttool, als sidebar aanwezig, moet het gebruikers gemakkelijk maken om nummers aan een playlist toe te voegen. Er is tevens een optie aanwezig om de lijst met muzieknummers met iTunes te delen, wat Apple in staat stelt om suggesties te doen op basis van waar anderen naar luisteren. Deze mogelijkheid wordt weliswaar ook al door Microsoft in zijn Zune-store geboden, maar er mag worden verwacht dat de populariteit van iTunes - met 65 miljoen gebruikers - de feature nuttiger kan maken. De nieuwe versie, iTunes 8, introduceert daarnaast visueel browsen op basis van album- en videocovers. Apple heeft verder nog laten weten dat het in iTunes tv-shows in high-definition aan gaat bieden voor 2,99 dollar per aflevering. Op normale resolutie blijft de prijs met 1,99 dollar gelijk. Deze dienst is vooralsnog echter niet in Nederland beschikbaar. Jobs meldde verder nog dat shows van NBC Universal, zoals The Office, Battlestar Galactica en 30 Rock, naar iTunes terug zullen keren. Vorig jaar verliet het mediabedrijf Apple ten faveure van Amazon.

 Ten slotte liet Jobs weten dat er een firmware-update voor de iPhone in de pijplijn zit. Het zou om een forse update gaan die behoorlijk wat bugs verhelpt waardoor er minder vaak gesprekken wegvallen en bovendien de levensduur van de batterij wordt verlengd. Ook moeten applicatiecrashes worden tegengegaan en moet het maken van backups sneller verlopen. De update is vanaf vrijdag 12 september beschikbaar voor alle iPhone-bezitters.

Overigens was er voor de presentatie enige onzekerheid of Steve Jobs zelf wel in staat zou zijn om het podium te bestijgen: geruchten over verslechterde gezondheid doken net als enige tijd geleden weer op. Jobs besloot dan ook maar met een grapje te beginnen en toverde als eerste een slide tevoorschijn met de tekst: 'The reports of my death are greatly exaggerated'. Analisten houden de gezondheid van de Apple-voorman, die vier jaar geleden aan alvleesklierkanker leed, scherp in de gaten vanwege de meestal sombere vooruitzichten bij deze aandoening en de verwachting dat het succes van Apple bij het wegvallen van Jobs een behoorlijke deuk op zou lopen.

iPOD INSIDE

Problemen met je iPod

ADVERTENTIES

DOWNLOADS

1iPodRip 3.8.3
2XPlay 2.2
3iPodderX 3
4PodWorks 2.8.4
5CopyPad 7.61
6Canto Pod 2.0
7iPod2PC
8Anapod Explorer
9iPod Battery
10ephPod 2
11Pod Player 1.3.5

PODCASTING

1Podcasting Pagina
2PodStart
3Poscast TV
4Curry Podcast
5Luisterrijk boeken
63FM Buzz
7BNN United"
8Paris Hilton Podcast
9Radio Veronica
10Noordzee Showtime
eXTReMe Tracker hosting & design by
SiteSupport