iPOD PRODUCTEN

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Auto
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers

APPLE iPOD

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Car Audio
iPod Extra
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers
iPod Voedingen

iPOD PORTALS

Nederland
iPodreparatie.nl
iPod.paginamarkt.nl
iPodparty.nl
iPod.startkabel.nl
iPod.pagina.nl
iPod.coolbegin.com
iPod.jouwsites.nl
iPod.boogolinks.nl
iPodrepair.nl
mp3.rubrieken.com

Around the World
iPodlinux.org/
iPodlinks.com
iPodDeal.com
iLounge.com
iPodHacks.com
iPoditude.com
iPod-fun.de
iPodfanatic.com
euPodo.com.br
iPod.se
iPodstyle.se
iPod.it
iPodmania.it
iPodnoticias.com
iPodstudio.com
iPod.cc
thisiPod.com

ADVERTENTIES

iPOD SOFTWARE

Senuti iPod ripper
Linux op iPod
youPod
PodWorks
iPodderX
ZappTek
File Juicer
iPod Organizer
CopyPad 7.61
Canto Pod 2.0
iPod2PC
BiblePlayer
Anapod Explorer
iPod Battery
ephPod 2
Pod Player 1.3.5

ACTUEEL

Apple introduceert iPhone

2007-01-09

Apple introduceert vandaag iPhone, een combinatie van drie producten: een mobiele telefoon, een breedbeeld- iPod met aanraakgevoelige displaybediening en een apparaat voor internetcommunicatie, compleet met e-mailvoorziening, webbrowser, zoekfunctionaliteit en geografische kaarten, allemaal in één lichtgewicht toestel. iPhone heeft een compleet nieuwe gebruikersinterface met een groot, aanraakgevoelig display en nieuwe software, zodat gebruikers hun iPhone met hun vingertoppen kunnen bedienen. iPhone luidt tevens een nieuw tijdperk in op het gebied van software voor mobiele apparatuur, met voorzieningen die nog niet eerder in een mobiel toestel zijn gebruikt. Gebruikers kunnen dan ook verrassend nieuwe dingen doen met deze mobiele telefoon.
iPhone persbericht op www.apple.nl

meer foto's

"iPhone is een baanbrekend product, dat letterlijk vijf jaar voorloopt op alle andere mobiele telefoons", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Iedereen wordt geboren met de ideale aanwijsmiddelen, namelijk vingers, en daar maakt iPhone handig gebruik van. Het resultaat is de meest revolutionaire gebruikersinterface sinds de muis."

iPhone, een revolutionaire mobiele telefoon
iPhone is een revolutionaire nieuwe mobiele telefoon waarmee gebruikers kunnen bellen door alleen een naam of nummer aan te wijzen. iPhone synchroniseert alle contactgegevens van een pc, Mac of internetservice, zoals Yahoo!, zodat de lijst met contactpersonen op de telefoon altijd up-to-date is. Bovendien is het aanmaken van een lijstje met meest gebelde nummers heel eenvoudig, net als het samenvoegen van nummers om een conference call te beginnen.

Via de visuele voicemailfunctie van iPhone, een primeur binnen de branche, krijgen de gebruikers een visueel overzicht van hun voicemails, zodat ze kunnen bepalen welke berichten ze willen horen en vervolgens alleen die berichten afluisteren. De visuele voicemail van iPhono werkt dus op dezelfde manier als e-mail: gebruikers kunnen meteen de interessante berichten beluisteren en de rest overslaan.

iPhone bevat een sms-programma met een volledig softwarematig QWERTY- toetsenbord, dat het verzenden van sms'jes heel eenvoudig maakt. Wanneer de gebruiker iets wil typen, geeft iPhone een aanraakgevoelig toetsenbord weer, compleet met een woordvoorspellingsfunctie om typefouten te vermijden en te corrigeren. Dit toetsenbord werkt dan ook veel handiger en efficiënter dan het kleine plastic toetsenbord dat je op de meeste smartphones aantreft. iPhone bevat daarnaast een programma waarmee agenda's automatisch met de Mac of pc kunnen worden gesynchroniseerd.

iPhone heeft een 2-megapixel camera en een programma voor het ordenen van foto's dat alle andere fotoprogramma's voor mobiele telefoons mijlenver achter zich laat. Met één vinger kunnen gebruikers door hun fotobibliotheek bladeren, die overigens heel eenvoudig vanaf de pc of Mac kan worden gesynchroniseerd. Ze kunnen dan een foto kiezen om als achtergrond in te stellen of per e-mail te verzenden.

iPhone is een quad-band GSM die daarnaast is voorzien van EDGE- en draadloze Wi-Fi-technologie voor gegevensnetwerken. Apple heeft Cingular, de beste en populairste provider in de Verenigde Staten met meer dan 58 miljoen abonnees, gekozen tot exclusieve provider voor iPhone in de Verenigde Staten.

iPhone is een breedbeeld-iPod
iPhone is een breedbeeld-iPod met aanraakgevoelige bedieningselementen, zodat muziekliefhebbers hun muziek kunnen "aanraken": met één vinger bladeren ze door de lijsten met nummers, artiesten en albums en hun eigen afspeellijsten. Album-illustraties komen op het grote display van iPhone perfect tot hun recht.

iPhone is verder voorzien van Cover Flow, de handige manier van Apple om op basis van de albumhoezen door de muziekbibliotheek te bladeren - een primeur voor iPod. Wanneer je op je iPhone door je muziekbibliotheek wilt bladeren en iPhone daarbij een kwartslag draait, wordt Cover Flow automatisch geactiveerd.

Het breedbeelddisplay van iPhone, dat maar liefst 8,8 cm meet, is ideaal voor de weergave van tv-programma's en films op een handzaam toestel en geeft aanraakgevoelige afspeel- en volumeregelaars weer. iPhone is geschikt voor de weergave van video's die zijn gekocht bij de online iTunes Store - video's die gebruikers op dit moment op hun computer en iPod bekijken, en binnenkort op hun breedbeeld-tv kunnen bekijken met de nieuwe Apple TV. De catalogus van de iTunes Store bevat momenteel 350 televisieprogramma's, 250 speelfilms en meer dan 5.000 muziekvideo's.

Met iPhone kunnen gebruikers al hun iPod-materiaal bekijken en beluisteren, zoals muziek, gesproken boeken, audiopodcasts, videopodcasts, muziekvideo's, tv-programma's en films. iPhone synchroniseert het materiaal vanuit de iTunes-bibliotheek op een pc of Mac en is geschikt voor de weergave van al het geluids- en beeldmateriaal dat de gebruiker bij de online iTunes Store heeft gekocht.

iPhone is een baanbrekend apparaat voor internetcommunicatie iPhone is voorzien van een e-mailclient die HTML en multimedia ondersteunt. Deze client haalt op de achtergrond e-mail op van een POP3- of IMAP-e-mailaccount en laat behalve de tekst ook eventueel meegestuurde foto's en afbeeldingen zien. iPhone is een echt multi- taskingapparaat, dus je kunt een webpagina lezen terwijl je op de achtergrond je e-mail ophaalt.

Yahoo! Mail, 's werelds grootste e-mailservice met meer dan 250 miljoen gebruikers, biedt alle iPhone-bezitters een gratis nieuwe "push"-IMAP-e-mailservice, die automatisch nieuwe e-mail naar iPhone verzendt. Voor het instellen van deze service zijn alleen een Yahoo!- gebruikersnaam en -wachtwoord nodig. iPhone is daarnaast compatibel met de meeste gangbare POP- en IMAP-e-mailvoorzieningen, zoals Microsoft Exchange, Apple .Mac Mail, AOL Mail, Google Gmail en de meeste e-maildiensten die worden aangeboden door internetproviders.

iPhone bevat tevens de meest geavanceerde en leukste webbrowser voor draagbare apparatuur: een speciale iPhone-versie van de Safari- webbrowser. Alle webpagina's worden weergegeven zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld, waarna de gebruiker via het aanraakgevoelige display van iPhone kan inzoomen op een gedeelte om dat vergroot weer te geven. Via Wi-Fi of EDGE kunnen gebruikers nagenoeg overal op het web surfen, waarbij ze gebruik kunnen maken van de bladwijzers die ze automatisch hebben gesynchroniseerd vanaf hun pc of Mac. De Safari-browser op iPhone bevat bovendien standaard Google Search en Yahoo! Search, zodat gebruikers op hun iPhone op dezelfde manier naar informatie kunnen zoeken als op hun computer.

iPhone bevat bovendien Google Maps, dat bestaat uit de baanbrekende satellietfotovoorziening van Google en een speciaal iPhone-programma voor de weergave daarvan. Ook hierin overtreft iPhone ruimschoots alle andere mobiele apparatuur. Landkaarten, satellietbeelden, verkeersinformatie en route-informatie, het is allemaal beschikbaar via de gebruiksvriendelijke, aanraakgevoelige interface van iPhone.

De geavanceerde sensors van iPhone
iPhone is voorzien van geavanceerde, ingebouwde sensors - een bewegingsmeter, een afstandssensor en een omgevingslichtsensor. Deze passen de weergave automatisch aan en zorgen voor een langere gebruiksduur van de batterij. De ingebouwde bewegingsmeter van iPhone detecteert wanneer de gebruiker het apparaat een kwartslag draait en past vervolgens automatisch de weergave op het display aan. De gebruiker ziet een webpagina dan ook meteen op volle breedte, en foto's worden met de juiste hoogte-breedteverhouding weergegeven. De ingebouwde afstandssensor detecteert wanneer iPhone tegen het oor wordt gehouden, waarna het display wordt uitgeschakeld om energie te besparen en onbedoelde bediening via het display te voorkomen. De ingebouwde omgevingslichtsensor past automatisch de helderheid van het display aan op basis van het beschikbare omgevingslicht, zodat de weergave altijd goed is en er zoveel mogelijk energie wordt bespaard.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone zal in de Verenigde Staten in juni 2007, in Europa eind 2007 en in Azië in 2008 verkrijgbaar zijn. De 4-GB uitvoering gaat USD 499 kosten, de 8-GB uitvoering USD 599; beide uitvoeringen zullen compatibel zijn met zowel de pc als de Mac. iPhone zal in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn via de Apple Retail Stores en online Apple Stores, en via de winkels en onlinestores van Cingular. In juni zullen tevens diverse iPhone-accessoires op de markt komen, waaronder een compacte Bluetooth-headset van Apple.

iPhone ondersteunt de volgende technologieën: quad-band GSM, EDGE, 802.11b/g Wi-Fi en Bluetooth 2.0 EDR. Voor gebruik van iPhone is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.4.8 of hoger en iTunes 7 of hoger, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows 2000 (Service Pack 4) of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) en iTunes 7.0 of hoger. Verbinding met internet is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen. Apple en Cingular zullen komen met een iPhone- serviceplan voordat iPhone in juni op de markt komt.

Minder lang hoeven klanten te wachten op Apple TV, een settopbox dat het mogelijk maakt video's vanuit iTunes af te spelen op de televisie, in hoge kwaliteit. Het apparaat is behalve een videorecorder ook een ontvanger voor maximaal vijf streams vanaf andere pc's op hetzelfde moment. Wie niet genoeg eigen content heeft kan via de iTunes-winkel ook populaire series kopen. Volgens de Apple-topman neemt het aanbod toe door een overeenkomst met Paramount. Volgens Jobs is er niets waar van tegenvallende verkopen en ziet zijn bedrijf - dat recentelijk de grens van twee miljard verkochte downloads doorbrak - juist de vraag groeien. Omdat de onderneming tegenwoordig meer levert dan computers wordt de naam gewijzigd van Apple Computers, Inc. naar Apple, Inc. Aandeelhouders zagen het nieuws wel zitten, want tijdens de keynote schoot de koers omhoog met zo'n zeven procent.

bron: iPhone persbericht op www.apple.nl

iPOD INSIDE

Problemen met je iPod

ADVERTENTIES

DOWNLOADS

1iPodRip 3.8.3
2XPlay 2.2
3iPodderX 3
4PodWorks 2.8.4
5CopyPad 7.61
6Canto Pod 2.0
7iPod2PC
8Anapod Explorer
9iPod Battery
10ephPod 2
11Pod Player 1.3.5

PODCASTING

1Podcasting Pagina
2PodStart
3Poscast TV
4Curry Podcast
5Luisterrijk boeken
63FM Buzz
7BNN United"
8Paris Hilton Podcast
9Radio Veronica
10Noordzee Showtime
eXTReMe Tracker hosting & design by
SiteSupport