iPOD PRODUCTEN

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Auto
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers

APPLE iPOD

iPod
iPod Classic
iPod Nano
iPod Shuffle
iPod Touch

iPod Armbanden
iPod Car Audio
iPod Extra
iPod Hoesjes
iPod Kabels / docks
iPod Koptelefoons
iPod Speakers
iPod Voedingen

iPOD PORTALS

Nederland
iPodreparatie.nl
iPod.paginamarkt.nl
iPodparty.nl
iPod.startkabel.nl
iPod.pagina.nl
iPod.coolbegin.com
iPod.jouwsites.nl
iPod.boogolinks.nl
iPodrepair.nl
mp3.rubrieken.com

Around the World
iPodlinux.org/
iPodlinks.com
iPodDeal.com
iLounge.com
iPodHacks.com
iPoditude.com
iPod-fun.de
iPodfanatic.com
euPodo.com.br
iPod.se
iPodstyle.se
iPod.it
iPodmania.it
iPodnoticias.com
iPodstudio.com
iPod.cc
thisiPod.com

ADVERTENTIES

iPOD SOFTWARE

Senuti iPod ripper
Linux op iPod
youPod
PodWorks
iPodderX
ZappTek
File Juicer
iPod Organizer
CopyPad 7.61
Canto Pod 2.0
iPod2PC
BiblePlayer
Anapod Explorer
iPod Battery
ephPod 2
Pod Player 1.3.5

ACTUEEL

Ruzie tussen podcast-pioniers Adam Curry en Dave Winer

2005-05-17

Dave Winer, de man die rss groot heeft gemaakt, geeft 'podfather' Adam Curry ervan langs op zijn weblog. "Hij is totaal losgeslagen", reageert Curry.

Winer vindt dat Curry ten onrechte alle eer voor het uitvinden van podcasting (radio-uitzendingen via internet die luisteraars automatisch kunnen ophalen) voor zich opeist. Curry is de laatste maanden veel in het nieuws in berichten over podcasting. The New York Times omschreef de voormalige MTV-vj als 'podfather'.

De druppel die de emmer voor Winer deed overlopen was een interview met Curry op de site van Wired. "Hij heeft podcasting niet uitgevonden, hij heeft niet bedacht dat rss een goed transportmiddel zou zijn. En hij heeft niet de eerste iPodder geschreven", briest Winer op zijn weblog naar aanleiding van het Wired-artikel. De iPodder is het programma waarmee internetters automatisch podcasts (de radioprogramma's) kunnen ophalen.

Winer speelde naar eigen zeggen een minstens net zo grote rol bij de ontwikkeling van podcasting. "Ik heb de eerste iPodder geschreven, in 2001, drie jaar voordat Adam claimt die dingen te hebben gedaan."

De verhouding tussen de ooit onafscheidelijke Winer en Curry lijkt danig verstoord. "Op een zeker moment zal hij weer vrienden nodig hebben", schrijft Winer zaterdag over Curry. "En dan ga ik hem een schop onder zijn reet verkopen, ik zal hem in de ogen kijken en zeggen: 'had je maar niet zoveel moeten liegen, klootzak.'"

Opmerkelijk genoeg had Winer Curry een dag eerder in een podcast nog veel succes gewenst met zijn nieuwe programma bij de Amerikaanse satellietzender Sirius. Curry selecteert voor zijn programma uit de duizenden podcasts die nu op internet verschijnen. Winer toonde zich erg ingenomen met dat programma. "Good luck to you, Adam!"

Finaal losgeslagen
Curry is verbaasd over de plotselinge woede-uitbarsting van Winer. "Hij is nu finaal losgeslagen", verklaart de voormalige MTV-vj tegenover Webwereld.

In zijn eigen podcast, de Daily Source Code, reageerde Curry maandag op de aantijgingen van Winer. Curry lijkt totaal te zijn overvallen door de kritiek van Winer. "Ik ben hier helemaal niet blij mee. Dit is totaal onterecht."

Curry wijt de kritiek van Winer aan het minderwaardigheidscomplex van de laatste. "Hij verwijt me constant dat ik hem niet genoeg credits geef." Het is niet voor het eerst dat Winer daarover klaagt.

"Je wilt gewoon beroemd zijn", zegt Curry in de uitzending tegen Winer. "Als je naar een bank gaat, krijg je ook nooit credit", sneert Curry. "Dus verwacht niet dat een andere grote institutie je wel credit geeft."

Stemmingswisselingen
"Ik heb het interview niet geschreven", houdt Curry Winer voor. De eindredactie van Wired News heeft een deel van het interview weggelaten, stelt Curry. In het niet-gepubliceerde deel prijst Curry Winer wel degelijk voor zijn bijdrage aan podcasting.

"Ik heb altijd geschreven over het werk dat je hebt gedaan", zegt Curry. "Ik ga niet alle journalisten opbellen en zeggen dat ze idioot zijn of een klootzak - zoals jij graag doet. Het is hun verhaal."

Dat veel publicaties Winer niet noemen, heeft Winer volgens de mediagenieke Curry gedeeltelijk aan zichzelf te danken. "Soms kom je nogal lomp over." Volgens Curry heeft Winer te kampen met sterke stemmingswisselingen. "De ene dag met Dave is alles geweldig, de volgende dag is het weer niets. Erg vermoeiend."

Bron: Webwereld

iPOD INSIDE

Problemen met je iPod

ADVERTENTIES

DOWNLOADS

1iPodRip 3.8.3
2XPlay 2.2
3iPodderX 3
4PodWorks 2.8.4
5CopyPad 7.61
6Canto Pod 2.0
7iPod2PC
8Anapod Explorer
9iPod Battery
10ephPod 2
11Pod Player 1.3.5

PODCASTING

1Podcasting Pagina
2PodStart
3Poscast TV
4Curry Podcast
5Luisterrijk boeken
63FM Buzz
7BNN United"
8Paris Hilton Podcast
9Radio Veronica
10Noordzee Showtime
eXTReMe Tracker hosting & design by
SiteSupport